Mi a kötés, és hogyan tudom ezt biztonságosan megtenni?

Mi a kötés, és hogyan tudom ezt biztonságosan megtenni?

kötés, más néven mellkas vagy emlőkötés, a mellkas szövetének összenyomása vagy csökkentésének folyamata. A kötés célja az, hogy az ember mellkasának hízelgőbb legyen. Ez hasznos lehet a transz és a nem bináris emberek számára.

Az orvosok általában úgy gondolják, hogy a kötés biztonságban van. Ha azonban valaki helytelenül teszi, akkor bizonyos egészségügyi problémákhoz vezethet.

Ez a cikk a kötés, a biztonságos végrehajtás és annak lehetséges kockázataira vonatkozik.

Mi a kötés?

A kötés a mellkasi szövetek sűrítése, hogy a mellkas területe lapos legyen. Az egyének ezt különféle kompressziós technikákkal, például sport melltartókkal vagy speciális kötőanyagok használatával érhetik el.

Miért kötődnek az emberek?

Az ember használhatja a kötődést a nemi identitás megerősítésének módjaként. A transznemű vagy nem bináris emberek azt tapasztalhatják, hogy a kötés segít nekik jobban érezni magukat a testükkel.

Bár egyes transz- és nem bináris egyének mellkaskötést használnak, ez nem szükséges mindenkinek. Nincs helyes vagy rossz módja annak, hogy transz -re legyen, és egy személy kifejezheti személyazonosságát a legjobban megfelelõ módon.

Egyéb okok, amelyek szerint valaki mellkasi kötőanyagot használhat:

 • A mellkas méretének csökkentése az elhízás vagy az egészségi állapot miatt, mint például a nőgyógyászat
 • cosplay vagy húzza meg
 • A mellkas vagy a nemi diszforia kezelése
 • Esztétikai preferencia
 • Könnyebben beilleszkedni a „férfi” ruházatba
 • Biztonságos a nyilvánosságban
 • A mellkasi műtét utáni gyógyulás segítése

Módszerek

a mellkaskötéshez ládák. Az általuk választott módszer függhet a következőktől:

 • A mellkas mérete
 • Költségvetés
 • Kényelem szintje
 • testtípus

Binder

A speciális kötőanyagok szűk ruhák, amelyeket az emberek ruházat alatt viselnek. A mellkas szövetének összenyomására szolgálnak. A kötőanyagok a legbiztonságosabb és leginkább ajánlott módszer az ember számára, hogy megköthessék a mellkasát.

A kötőanyagok különböző méretekben és fajtákban kaphatók. Egyesek csak a mellkasát takarják, míg mások törzshosszúságúak, és a csípőt is tömörítik.

Sportstartók

Az emberek a sport melltartókat is használhatják mellkasi kötőanyagokként. A magasabb Lycra -tartalommal rendelkező sport melltartók hatékonyabbak a mellkas tömörítésében, mint más melltartók.

Ugyanakkor ellentmondásos információk vannak arról, hogy egy személynek több sport melltartót kell -e rétegeznie vagy sem. A kényelem akkor fontos, ha valaki kötődik – az egyénnek mindig szem előtt kell tartania a biztonságát, amikor a mellkasát megkötik.

Ha valaki fájdalmat vagy kellemetlenséget érez a kötés során, vagy nehézségeket tapasztal a légzés, akkor el kell távolítania a sport melltartót vagy a kötőanyagot, és alternatívát kell keresnie.

Rétegzési ruházat

Az ember azt tapasztalhatja, hogy többrétegű ruházat viselése segít a mellkasuk hízelgőnek. Először egy szorosan illeszkedő inget viselhetnek, majd lazább ruhák rétegeit követik.

Az egyéneknek azonban óvatosnak kell lenniük, amikor ezt a módszert használják, mivel túl melegíthetik a túl sok réteg viselését.

atlétikai kompressziós ingek

A sportolók kompressziós ingeket viselnek, amelyek spandexből vagy lycrából állnak, hogy segítsék az izom helyreállítását.

Az ember ezeket az ingeket is felhasználhatja, hogy a mellkasuk hízelgőnek tűnjön. Ez a módszer általában a legjobban működik, ha kis mennyiségű mellkasi szövet van.

Egy személy online vagy boltban vásárolhatja meg őket sportvállalatoktól.

kinetikus szalag

Míg egyesek kinetikus szalagot használnak a ládájuk ellapításához, ez a gyakorlat nem biztonságos, és az egészségügyi szakemberek azt tanácsolják.

A kinetikus szalag egy olyan rugalmas sportszalag típusa, amelyet az emberek használnak az ízületek és izmok támogatására. A gyártók azonban nem tervezik azt a mellkas tömörítéséhez.

A kinetikus szalag használatával a kötés korlátozhatja az ember légzését, és az LGBTQIA+ egészségügyi szakemberek azt javasolják, hogy a felhasználásuk ellenére.

Hogyan vásárolhat egy kötőanyagot

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a cikk írója nem kipróbálta ezeket a termékeket. Az összes bemutatott információ tisztán kutatás-alapú és helyes a közzététel idején. Az orvosi hírek ma szigorú termékválasztási és ellenőrzési folyamatot követnek. Tudjon meg többet itt.

Különböző helyszíneken különféle mellkasi kötőanyagok érhetők el. Az emberek sport melltartót vagy atlétikai kompressziós inget vásárolhatnak atlétikai vagy sportboltokban vagy online kiskereskedőkben.

A speciális kötőanyagok jelenleg online vásárolhatók. A kötőanyagokat árusító webhelyek a következők:

 • Flavnt utcai ruházat
 • mydouble design
 • ftm alapvető elemek
 • Transguy Supply

méretezés

A méretezés fontos a kötőanyag vásárlásakor. A túl kicsi kötőanyagok viselése egészségügyi problémákhoz vezethet.

Az ember a következő tippeket használhatja a kötőanyagok mérésére:

 • Használjon rugalmas anyagot mérő szalagot
 • Pihenjen és lélegezzen be normálisan
 • Használjon tükört a pontossághoz
 • Kerülje a lezuhanást, amikor méri a mérést
 • Mérje meg a mellkas legszélesebb részét
 • Tekerje be a mérőszalagot a körül Vissza, ügyelve arra, hogy a szalagot a hónalj alatt és a mellbimbók felett tartsa
 • Mérje meg a vállakat azáltal, hogy a szalagot az egyik vállból a másikra mutatja a hátsó tetejére
 • Kerek A legteljesebb félig hüvelykig

A kötőanyag -méretek helyenként változhatnak, így az embernek ellenőriznie kell az egyes helyszínek méretezési diagramját.

Költség

A kötőanyagok ára körülbelül 30 dollárról 100 dollárra változhat. Ezenkívül a teljes törzs kötőanyagok drágábbak lehetnek, mint a félig kötőanyagok.

Bizonyos webhelyek alacsonyabb költségekkel vagy ingyenes személyek számára kínálnak iratokat, akik esetleg nem engedhetik meg maguknak. Azok a webhelyek, amelyek ingyenes kötőanyagokat kínálnak, a következők:

 • A büszkeség pontja
 • American Trans Resource Hub

Milyen mellékhatások és kockázatok vannak kötés?

Ha valaki nem alkalmazza a mellkaskötést helyesen, akkor bizonyos egészségügyi problémákat tapasztalhat meg. A

2017 -es kutatása szerint az emberek 97% -ának, akik naponta megkötik a mellkasát, legalább egy negatív tünet volt.

A nem biztonságos mellkaskötés lehetséges kockázata a következők:

 • Mellkasi fájdalom
 • túlmelegedés
 • Légzés rövidsége
 • folyadék felhalmozódása a tüdőben
 • Csökkenti a testmozgás toleranciáját
 • Nehéz beszéd
 • Törött bordák
 • Hátfájás
 • Bőrproblémák

Fontos, hogy egy személy egy kötőanyagot viseljen, amely megfelelően illeszkedik rájuk. Ez segíthet csökkenteni a lehetséges negatív mellékhatásokat.

Elkerülni kívánt dolgok

Az embernek soha nem szabad kötődnie:

Ezek az anyagok nem alkalmasak kötőanyagként történő felhasználásra, mivel korlátozhatják a légzést és a mozgást.

Ezen anyagok felhasználása kiütéseket és vágásokat is okozhat. Bizonyos esetekben megrongálhatják vagy megszakíthatják a bordákat.

A mellkaskötés és az egészségi állapot

Bizonyos egészségi állapotok megnehezíthetik vagy veszélyesek lehetnek a kötéshez. A kötés révén súlyosbodó feltételek a következők:

Ha egy személynek van valamelyikének vagy más olyan feltételeknek, amelyek befolyásolják a testtartást vagy a légzést, akkor a kötés előtt beszéljenek egészségügyi szakemberrel.

Ezenkívül az egyéneknek soha nem szabad kötődnie, ha beteg. Ennek oka a folyadék felépülhet a tüdőben, ami rendkívül veszélyes lehet.

Meddig kell kötni?

Az embernek mindig napi 8 órán keresztül kell kötődnie, ideális esetben a nap folyamán szünetet tartva a kötőanyagból. A kötőanyag hosszabb ideig tartó viselése bőrirritációt, légzési problémákat vagy hátfájást okozhat.

Az egyének számára is fontos, hogy alvás előtt levegyék a kötőanyagot. A kötőanyagban való alvás káros lehet a testre.

kötés és testmozgás

Az embernek testmozgás előtt le kell vennie a kötőanyagot. A kötőanyag megnehezítheti a légzést és a mozgást edzés közben.

edzés közben az egyének ehelyett egy megfelelően felszerelt sport melltartót használhatnak a kötéshez.

higiénia

Az embernek győződjön meg arról, hogy gyakran mossa és levegőn kiszárítja a kötőanyagot. Ez segíthet csökkenteni a bőr irritációját és fertőzéseket.

A kötőanyagok azt is okozhatják, hogy valaki gyakrabban izzadjon. Az izzadság felhalmozódása a bőrön sebeket, kiütéseket vagy kopást okozhat. Az emberek dezodor vagy testport használhatnak az irritáció kockázatának csökkentésére.

Mellkaskötés és műtét

A kanadai McLean klinikából származó információk azt sugallják, hogy az embernek ritkábban kell kötődnie, mielőtt a nemi igazoló mellkasi műtétet, amelyet más néven felső műtétnek hívnak. A kötés befolyásolhatja a bőr rugalmasságát, ami befolyásolhatja a gyógyulást és a gyógyulást.

Az egészségügyi szakemberek azt is javasolják, hogy egy személy 4⁠ – ⁠6 héttel állítsa le a felső műtét előtt. A nagyon szoros kötés növelheti a fertőzés vagy a hegesedés kockázatát.

Tudjon meg többet a felső műtétről.

Összegzés

Az emberek mellkaskötést használnak a mellkasszövet ellapításához. Számos oka van annak, hogy az ember kötődhet, például a nemek megerősítését vagy az esztétikai preferenciát.

Az egyének különféle módszerekkel, például sport melltartókkal vagy speciális kötőanyagokkal kötődhetnek. Fontos számukra, hogy biztonságosan kötődjenek, mivel a nem megfelelő technikák gyakorlása egészségügyi problémákhoz vezethet.

Az embernek napi 8 óránál hosszabb ideig nem viselhet kötőanyagot. Alvás vagy testmozgás előtt is el kell távolítaniuk.

Ezenkívül az embereknek egészségügyi szakemberekkel kell beszélniük, ha olyan egészségügyi feltételeik vannak, amelyeket a kötés befolyásolhat. A

orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.

Contents