Infuzija kavi daje gorki okus i tamnu boju.

Infuzija kavi daje gorki okus i tamnu boju.

Tijekom berbe, cijela biljka, zajedno sa svojim taprootom, iskopana je pomoću strojeva. Manja cikorija, međutim, može se povući (iskoristiti) kao u mrkvu. Korijen se mjeri promjera oko 5 cm na kraju krune levicose sastojci ići i duljine 15-20 cm, što se sužava kao u ostalim tašima i teži 50-100 g. >

Korijenska cikorija je niska kalorija; 100 g sirovog taproota nosi 72 kalorije. Ne postoji kolesterol i nosi samo tragove zasićenih masti u korijenu. Unatoč tome, sadrži nekoliko biljnih spojeva, minerala i vitamina izvedenih zdravlja.

korijen cikorije ne sadrži kofein. Dodaje se redovitim terenima za kavu kako bi se smanjila ukupna količina kofeina u pićima za kavu. Redovita konzumacija infuzije cikorije nudi više prednosti od redovne kave.

Sadrži brojne lijekove važnih fitokemikalija kao što su inulin, seskviterpenski laktoni, alkaloidi, pigmenti polifenola, biljni steroli, saponini i tanini. Konzumiranje infuzije čiste cikorije djeluje kao prigodno (ublažavanje zatvor) i depurativni (pročišćavajući i detoksikacijski učinci).

cikorija je prirodna prehrambena vlakna topljivih izvora poput inulina. Inulin i ostali fructuni u korijenu cikorije imaju prebiotička svojstva koja potiču rast korisne mikro-flore unutar crijeva i inhibicije štetnih bakterija.

dijetalna vlakna i inulin u korijenskom cikoriji smanjuju apsorpciju LDL-lipoproteina i kolesterol iz hrane. To, smanjuje rizik od visoke razine kolesterola u krvi.

inulin i druga topljiva vlakna (fruktani) pojačavaju apsorpciju minerala (cink, kalcij i željezo) i vitamina iz prehrane.

Korijenska cikorija, poput salate, jedan je od najbogatijih izvora laktona seskviterpena, laktoni seskviterpena daju gorki okus okusa namirnicama poput cikorije. Otkriveno je da ovi spojevi imaju anti-tumor i anti-upalaća svojstva.

Konzumiranje čaja od cikorije koji se često preporučuju u tradicionalnim lijekovima kako bi se stimuliralo izlučivanje žuči i poboljšao probavu.

sesquiterpene lakton Gorke tvari poput laktukopika (intybin) imaju sedativ i tonski učinak na središnji živčani sustav. Tako se opušta umjesto da stimulira učinke kofiena.

Topiva prehrambena vlakna smanjuju apsorpciju šećera u crijevima i pomažu u smanjenju razine šećera u krvi u dijabetesu. Također smanjuje rizik od raka debelog crijeva smanjujući sadržaj toksičnih metabolita poput amonijaka kod ljudi.

Nadalje, korijenska infuzija sadrži skromne količine minerala poput željeza (10%), mangana, fosfora, itd. I vitamina poput piridoksina (vitamin B-6).

ekstrakt korijena ima anti-parazitska (anthelmintička) svojstva. Cijelo postrojenje/korijenska krmna korijena koja se koristi kao hrana za iskorjenjivanje zaraze crva.

Pogledajte tablicu u nastavku za dubinsku analizu hranjivih sastojaka:

korijen cikorija (Cichorium (Cichorium (Cichorium Intybus var. Sativum.), Vrijednost prehrane na 100 g.

(Izvor: USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) PrincipLenuitentna vrijednost RDaenergy72 kcal3,5%ugljikohidrata17.51 G14%Protein1,40 G30 GLESECIJE Tablica>

Rosted Chikory komadi

Neki kućni vrtlari Uzgajajte svježe korijene i sačuvajte ih za instant kuhanje. U supermarketima se, međutim, korijen svježeg cikorija ne nalazi lako; Umjesto toga, prerađeni oblici kao što su mljeveni (mljeveni) prah, granule, pahuljice, ekstrakti itd. Mogu se lako naći. Odaberite svježi proizvod i provjerite ima li autentičnosti.

Osušeni korijeni držite se dobro nekoliko mjeseci. Spremite svježi prah

ahuljice/kocke u hermetičkim posudama dalje od izravne sunčeve svjetlosti. Upotrijebite ga što je ranije kako biste izbjegli gubitak okusa i esencijalnih ulja.

Metode pripreme i posluživanja

Fotografija kave od cikorije: Alvin Wong.

Ako uzgajate cikoriju u svom dvorištu, sakupite korijenje i sjemenke. Operite u hladnoj vodi; Pročišćavanje nije potrebno. Otkažite krajeve i izrežite ih na kocke ili strugajte na tanke kriške (pahuljice). Polako se osušite na suncu. Proizvodi se mogu peći kao i kada je potrebno neposredno prije nego što se ubrane u čaj ili dodaju kavu kao spoj. Infuzija kavi daje gorki okus i tamnu boju.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje:

pečene i mljevene, korijen cikorije i sjemenke uglavnom zaposlene kao mješavina kave u prahu za kuhanje kave .

Infuzija korijena cikorije je zdravo piće bez kofeina. Siguran je i blaži učinak na živčani sustav. Za razliku od kave, ne stimulira srce i uzrokuje palpitacije.

Može se pomiješati s korijenom maslačka je biljna ekstrakcija za zdravu kožu i prednosti antioksidanata.

korijen se može dodati Da biste okusili bezalkoholna pića i steženo i dodano mlijeko kao aromatično piće, cikorija latte.

sigurnosni profil

korijen cikorije, ako se koristi sam, je prehrambeni predmet bez kofeina koji može biti prehrambeni predmet koji može biti Konzumiraju djeca, kao i odrasli kao zdravo biljno piće. Također se može dodati redovnom prahu za kavu kako bi se smanjila ukupna količina kofeina u kavi.

biljka cikorija i njegovi dijelovi mogu uzrokovati reakcije preosjetljivosti koje se očituju kao svrbež, alergijski kontaktni dermatitis, crvenilo u očima, itd. . kada upravljaju neki osjetljivi pojedinci. Njegova pretjerana upotreba može dovesti do probavnih problema zbog visokog sastava inulina. (Medicinski odricanje).

Također pročitajte ≻≻-

≻≻ ≻≻-chicory Zeleni Nution činjenice i zdravlje.

≻ ≻ ≻ ≻- biljni čajevi za impresivan popis biljnih čajeva s potpunim ilustracijama njihovih prehrambenih činjenica i zdravstvenih koristi.

≻≻ ≻≻-povratak do bilja iz korijena cikorije. Posjetite ovdje za impresivan popis povrća s potpunim ilustracijama njihovih prehrambenih činjenica i zdravstvenih koristi.

≻≻-povratak na početnu stranicu.

Daljnje čitanje :

sesquiterpenoidi laktoni: koristi za biljke i ljude.

USDA Nacionalna baza podataka hranjivih sastojaka.

Trenutni napredak u genomici i uzgoju cikorije lišća. Pdf.

PARSNIPS Prehrambene činjenice

Parsnips su slatki, mesnate podzemne burme usko povezane s obitelji mrkve u povrću. Oni doista imaju slične karakteristike izgleda i rasta kao i drugi članovi obitelji Apiaceae poput mrkve, peršina, celera, kumina, kopara itd. Botanički, oni pripadaju obitelji Umbelliferae (Apiaceae), u rodu, pastinaca.

Znanstveni naziv: pastinaca sativa.

Parsnips. Napomena za mrkve obojene bjelokosti poput taproots.photo ljubaznošću: ilovebutter

pastinaca sativa je dvogodišnji, usjev hladne sezone iz mediteranske regije. U svojoj prvoj godini raste na visinu od oko 1-1,5 metara i nosi podzemne burme, koji se uglavnom skupljaju nakon prvog mraza u sezoni. Ako ostane sama, biljka razvija male žute cvjetove u grozdovima, nakon čega slijede sjemenske mahune u sljedećoj sezoni.

njegovi mesnati, čvrsti korijeni pojavljuju se kao mrkva, ali su bijele ili krem boje i slađi ukusa u ukusu nego mrkva. Dovoljni zimski mraz neophodan je za dobar prinos usjeva. Mraz se olakšava u pretvorbi svog škroba u šećere i pomaže razviti duge, uske i čvrste korijene.

Korijeni se uglavnom skupljaju kada dosegnu oko šest do deset centimetara duljine povlačenjem cijele biljke zajedno sa Njegov korijen (ruganje) kao u mrkvu.

7 Nevjerojatne zdravstvene prednosti perjanica

Općenito, Parsnip sadrži više šećera od mrkve, rotkvice, repa. Ima kalorije (100 g osigurava 75 kalorija) jednake onome od nekih voća poput banane i grožđa.

To je jedan od izvrsnih izvora topljivih i netopljivih prehrambenih vlakana. Korijen od 100 g osigurava 4,9 mg ili 13% vlakana. Adekvatna vlakna u prehrani pomažu u smanjenju razine kolesterola u krvi, pretilosti i uvjetima zatvora.

Kao i u mrkvu i ostalim pripadnicima povrća obitelji Apiaceae, pastrnjak također sadrži mnoge poli-acetilenske anti-oksidante poput falcarinol, falcarindil , Panaxydiol i Metil-Falcarindiol.

Nekoliko istraživačkih studija znanstvenika sa Sveučilišta u Newcastleu, Tynefound da ovi spojevi posjeduju protuupalne, antifungalne i antikancerogene funkcije i nude zaštitu od raka debelog crijeva i akutnog limfoblastična leukemija (sve).

Svježi korijeni su također dobri u vitaminu-C; Omogućite oko 17 mg ili 28% RDA. Vitamin-C je moćan antioksidans topiv u vodi, koji nam je lako dostupan iz prirodnih izvora. Pomaže ljudskom tijelu da održava zdravo vezivno tkivo, zube i desni. Njegovo svojstvo protiv oksidanata pomaže zaštiti od bolesti i karcinoma uklanjanjem štetnih slobodnih radikala iz tijela.

Nadalje, korijen je bogat mnogim B-kompleks skupinama vitamina poput folne kiseline, vitamina B-6 (piridoksin), tiamin i pantotenska kiselina, kao i vitamin-k i vitamin-e.

nadalje, ima i zdrave razine minerala poput željeza, kalcija, bakra, kalija, mangana i fosfora. Kalij je važna komponenta staničnih i tjelesnih tekućina koja pomaže u kontroli otkucaja srca i krvnog tlaka suzbijanjem učinaka natrija.

Pogledajte donju tablicu za dubinsku analizu hranjivih sastojaka: < /p>

Parsnips (Pastinaca sativa), svježa, sirova, vrijednost prehrane na 100 g.

(izvor: USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima) PrincipINentient -u vrijednosti RDAEnergy75 Kcal4%ugljikohidrata17,99 G14%proteina1.20 G2 %Ukupno masnoće 0,30 G1%kolesterola mg0%prehrambenih vlakana4,9 G13%vitaminata67 µg17%niacin0,700 mg4%Pantotenska kiselina0,600 mg12%piridoksin0,90 mg7%AN -uflavina. %Vitamin C17 Mg29%vitamin K22,5 µg19%Electrolytessodium10 mgselection and skladištenja sjeverne Europe, sezona perjanica započinje ubrzo nakon prvog mraza i traje do ožujka kada svježi stigli preplavljuju tržišta. Nije rijetkost pronaći mnoge obitelji kako uzgajaju pastrve i mrkvu u svojim domaćim vrtovima. Izbjegavajte duge, tanke i repne korijene jer su gadni i manje traženi u kuhanju. Nadalje, izbjegavajte drvene, prekomjerno zrele jer su izvan okusa. Ne kupujte meke, obrubljene, korijenjene korijene, ili oštećene korijene.

Spremite parene pahuljice u plastičnu vrećicu i stavite u ladicu za povrće hladnjaka postavljenu između 0 ° C i 5 ° C. Ne stavljajte sirove peršine u odjeljak za zamrzavanje.

Metode pripreme i posluživanja

Losos s pečenim slatkim krumpirom i perzovima. , krumpir i orasi. Foto: Janetmck

Da biste ih pripremili, oprati u hladnoj vodi i pročišćavali ili nježno oguliti kožu. Obrezati svoje krajeve. Izrežite na kocke, diskove i komade kako želite.

peršipsi kuhani na sličan način kao i mrkva. Ne pretjerujte. Doista, brzo postaju mekani jer sadrže više šećera od škroba.

Evo nekoliko savjeta za posluživanje:

Sirovi pašnjak dodajte jedinstveni slatki okus salatama, salatu i preljevima.

Može se kuhati i pire s krumpirom, porilukom, karfiolom itd.

kriške i kockice dodane gulama, juhama i pohranjenicima i posluženim uz perad, ribu i meso.

Može se koristiti u kruhu, pitama, tečajevima, kolačima itd., U raznim slanim posudama.

Sigurnosni profil

postrojenja za peršinu i njenu Dijelovi mogu uzrokovati reakcije preosjetljivosti poput kontaktnog dermatitisa i sindroma oralne alergije (OAS) kada se obrađuju kod nekih osjetljivih pojedinaca.

Simptomi reakcije mogu uključivati osip i lezije kože. Neki od uobičajenih simptoma OAS -a mogu uključivati svrbež ili peckanje u usnama, ustima i grlu. U teškim slučajevima mogu se primijetiti oteklina usana, jezika i crvenila u očima i poteškoće u disanju. Pojedinci s poznatom poviješću alergije na peludske agense za pelud, poput oraha, fig, mrkve, peršin itd., Mogu razviti unakrsnu osjetljivost na pašnjak i treba ih izbjegavati. (Medicinski odricanje).

≻≻ ≻≻-povratak na povrće iz parkama. Posjetite ovdje za impresivan popis povrća s potpunim ilustracijama njihovih prehrambenih činjenica i zdravstvenih koristi.

≻≻-povratak na početnu stranicu.

Daljnje čitanje :

Pogledajte Stranicu Stranica Stranica Stanford School of Medicine- prehrana kako biste smanjili rizik od raka.

USDA Nacionalna baza podataka o hranjivim tvarima.

BBC News.

Star voće (Carambola) Prehrambene činjenice

Star voće, poznato i kao Carambola, tropsko je voće u obliku zvijezde sa slatkim i kiselim okusom. Carambola je Nativeto Malajski poluotok i uzgajana je u mnogim dijelovima jugoistočne Azije, Tihog oceana i Kine za svoje plodove. Iako obilna i obilna, Carambola tek treba steći popularnost, posebno u zapadnom svijetu.

Znanstveno ime: Averrhoa carambola. Rod Averrhoa uključuje dvije dobro poznate grickalice (Oxalidaceae) obitelj od plodnih stabala, karambole i Bilimbi (krastavac od drveta).

Voće je prepoznato kao omalovažavanje manisa ili balega (Filipino) u mnogim jugoistokom Azijske regije i kamrakh u Indiji.

stablo averrhoa carambola sa svježim plodovima .Photo ljubaznošću: Konaboys. Starfruit. Foto: Scottzona.

zvjezdano voće je malo, grmljavo zimzeleno stablo koje vrlo dobro raste pod vrućim, vlažnim, tropskim uvjetima. Biljka nosi male cvjetove u obliku zvona u klasterima koji se nakon toga razvijaju u duguljasto plodove s karakterističnim pet kutnih rubova (strane ili rebara) koji se pojavljuju poput morskih zvjezdica u presjecima.

oba Slatke i kisele sorte počinju se donositi u uzgojnim voćnjacima i spremne za berbu kada biljke dosegnu oko 3-4 godine.

voće carambola ima svijetlo-zeleno do žute boje s atraktivnom glatkom, voštanom površinom i vaga o. 70-130g. Unutar, njegova hrskava i sočna pulpa može biti blago slatka ili izuzetno kisela, ovisno o vrsti sorte i količini koncentracije oksalne kiseline. U nekim sortama sjemena 2-5 sitnih jestivih sjemenki nalazi se u središtu.

&gt ;

Zbog prednosti zvjezdanog voća

Star Fruit je jedno od vrlo niskih kalorijskih egzotika voće. 100 g voća pruža samo 31 kalorije, što je mnogo niže nego za bilo koje druge popularne tropske voće. Unatoč tome, ima impresivan popis esencijalnih hranjivih sastojaka, antioksidanata i vitamina potrebnih za dobrobit.

Voće zajedno s voštanim korenjem pruža dobru količinu prehrambenih vlakana. Vlakna pomaže u sprječavanju apsorpcije prehrambenog LDL-kolesterola u crijevima. Prehrambena vlakna također pomažu u zaštiti sluznice debelog crijeva od izlaganja otrovnim tvarima vezanjem za kemikalije koje uzrokuju rak u debelom crijevu.

Star plod sadrži dobre količine vitamina-C. Vitamin-C je moćan prirodni antioksidans. 100 g svježeg voća osigurava 34,7 mg ili 57% dnevno potrebnih razina vitamina-C. Općenito, konzumacija plodova bogatog vitaminom-C pomaže ljudskom tijelu da razvije otpornost protiv zaraznih sredstava i uklanja štetne, protuupalne slobodne radikale iz tijela.

plod zvjezdica bogato je antioksidacijskim fitonutrientnim polifenolnim flavonoidima. Neki od prisutnih flavonoida su kvercetin, epikatehin i galna kiselina. Ukupni sadržaj polifenola (folin test) u ovom voću je 143 mg/100 g. Sve u svemu, ovi spojevi pomažu u zaštiti od štetnih učinaka slobodnih radikala izvedenih kisikom tako što ćete ih odbiti s tijela.

Osim toga, dobar je izvor vitamina B-kompleksa B-kompleksa poput folatesa, riboflavina i piridoksina ( Vitamin B-6). Zajedno, ovi vitamini pomažu kao ko-faktori za enzime u metabolizmu kao i u različitim sintetičkim funkcijama unutar tijela.

Contents