Az összes tartalom itt csak információs célokra szolgál.

Az összes tartalom itt csak információs célokra szolgál.

Valójában pontosan az lehet, amit az edző megrendelt.

Egy tanulmány megállapította, hogy a hosszú távú aerob testmozgás védőhatásokat jelent, valószínűleg a test természetes antioxidánsokat hozva létre, amelyek a szennyezés által okozott károk ellen küzdenek. valamint a sport és a testmozgás tudománya, az úgynevezett „a légszennyezésnek kitett egerekben az aerob testgyakorlás gyulladásgátló hatása”, mind a testmozgás, mind az edzés nem a szennyezett környezetben. Kiderül, hogy amikor az egereket dízel kipufogógáznak tették ki edzésprogram hiányában, drámai tüdőgyulladás és sejtek szabad gyökök károsodásában láttak. De egy olyan egerek csoportjában, amelyek az azonos szintű szennyeződésnek való kitettséggel gyakoroltak, úgy tűnt, hogy az öt hét alatt olyan változásokon mennek keresztül, amelyek szinte teljes mértékben megvédték őket a szennyezés ellen. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a hosszú távú aerob testmozgás védőhatásokat jelent, valószínűleg a test természetes antioxidánsokat hozva létre, amelyek a szennyezés által okozott károk ellen küzdenek. hét hétig. Míg a kerékpározás különféle intenzitással, az egyik csoportot kipufogógáznak kitették a dízelmotorból származó kipufogógáz -kipufogógázokkal, míg egy másik csoport tiszta, szűrt levegőt lélegzett. A kutatók azt találták, hogy a testmozgás úgy tűnt, hogy túlterheli a szennyezés hatását hasonló módon, amelyet korábban az egerekben megjegyeztek.

hosszú

távú hatások? gyermekek vagy idősebbek, vagy az egyik bátor lélek, akiknek a tűzoltó harcban van, alacsony a légzési tűzfüst hosszú távú hatásainak kockázata. Tehát hallgassa meg a helyi hatóságokat és a saját testét, és minden szerencsével esni fog az eső, a szél megváltoztatja az irányt, és egy évig a tűzadót hátrahagyjuk.

Ne felejtsd el Iratkozzon fel a Get-Fit Guy Podcast-ra az Apple Podcasts, Stitcher, Spotify, Google Play vagy RSS-en keresztül. További információkért, tippekért és a beszélgetéshez való csatlakozáshoz forduljon a Facebook.com/getFitguy vagy a Twitter.com/getFitguy oldalra. csak. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját egészségügyi szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett egészségügyi szakembert minden egyes kérdéssel és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Brock Armstrong Get-Fit Guy

Brock Armstrong volt a Get-Fit Guy Podcast házigazdája 2017 és 2021 között. , NCCP és CAC triatlon edző, valamint egy TNT tanúsítvánnyal rendelkező edző. Ezenkívül a Primal Egészségügyi Edző Intézet tanácsadó testületén és a Humán Potenciál Intézet vendégkarának tagja.

Kövesse a Facebook LinkedIn Pinterest feliratkozását a get-fit podcast Spotify Google Stitcher

2017-ben a kutatók azt találták, hogy a maratoni futók (és más állóképességű sportolók) 65% -a edzés közben gyomor-bél tüneteket tapasztal. A versenyek a leggyakoribb hely. Olyan magas számmal, hogy nagyon valószínű, hogy ha futó vagy (és ezt a cikket olvassa), megtapasztalta azt, amit Runner’s Trots-nak hívunk.

Tudom, hogy ez egy durva téma, azt is tudom, hogy ez az, amely nem csak néhányat érintett, mint néhányan lelkes mozgó.

Sokan ott voltunk. Ön közepén vagy, nem pedig a nyilvános fürdőszoba a látványban, és hirtelen a WC-sztrájkok megtalálásának elsöprőnek kell lennie. A sürgős szót hirtelen újradefiniálják az Ön számára. Abban a pillanatban birkózik azzal a választással, hogy egy bokorba kacsintjon (ha elég szerencsés, hogy látsz egyet), guggolva az út szélén, vagy csak elengedni, ott állva a futópályán (vagy a versenypályán. ) És abban a reményben, hogy hazaérkezik, mielőtt a futó ruházat integritása megbukik.

Tudom, hogy ez egy durva téma, azt is tudom, hogy ez az, amely nem csak néhányat érintett, mint néhányan lelkes mozgó.

Az irritábilis bél szindróma és a gastrointestinalis problémák az állóképességű sportolókban: Prevalencia és kezelési stratégiákban egy kérdőívet osztottak el az Egyesült Államok sportolói számára, akik egy maratoni, ultra-maratoni, féltörténeti triatlonon versenyeztek. , vagy a teljes távolságra triatlon 2016-ban. Amikor a kérdőívet összegyűjtötték és összegyűjtötték, az eredmények azt mutatták, hogy az irritábilis bél szindróma teljes prevalenciája a 321 állóképességű sportolók körében 9,0% és 22,1% között volt. Annak bemutatása, hogy a sportolók 10,9% -a arról számolt be, hogy orvosi szakembert látott a GI (gastrointestinalis) problémáiról, és 17,1% -uknak olyan problémái voltak, amelyek néha vagy gyakran megszakították vagy megakadályozták az edzést. Meglepő módon 65,7% -uk legalább egy alacsonyabb GI tünetet tapasztalt, néha vagy annál nagyobb gyakorisággal az edzés során. Végül, a sportolók csaknem fele (46,7%) kipróbálta a táplálkozási módosításokat, hogy megkönnyítsék a tüneteiket, 19% -kal, amikor a tőzsdén kívüli gyógyszereket próbálják meg. > Annak érdekében, hogy a dolgok még rosszabbá váljanak, amíg ez megtörténik, a vérét el is távolítják a bélétől és a működő izmok felé, hogy üzemanyagot és oxigént biztosítsanak számukra. A szerveid megrázkódtatnak, különösen rázkódnak a gyomrod és a vastagbél. Ez az ismételt mozgás az ételeket (és hulladékot) arra készteti, hogy jobban mozogjon a GI traktusban, mint általában. Annak érdekében, hogy a dolgok még rosszabbá váljanak, amíg ez megtörténik, a vérét el is távolítják a bélétől és a dolgozó izmok felé, hogy üzemanyagot és oxigént biztosítsanak számukra. Ez a rejtély csökkenti a bél funkcióját, és végül alacsonyabb GI -problémákhoz vezethet. De egy 2018. évi orvostudományból és tudományból származó, a sportban és a testmozgásból származó tanulmány némi potenciális segítséget nyújt Bővebben a szerzőről alacsony FODMAP étrend formájában.

Mi

a fodmap? És poliolok. És a FODMAP étrend korlátozza a tápanyagok fogyasztását a szénhidrátcsaládban. Ide tartoznak a cukrok, a cukor alkoholok, és néhányuk nem emészthető szálak. Minden, ami természetesen előfordul az egész ételekben, például gyümölcs, tej, bab és gabonafélékben.

Vissza a vizsgálathoz. Tizenegy rekreációs szempontból versenyképes futót vettek fel a tárgyalásra, és felkérték, hogy végezzen két, hat napos képzési időszakot, miközben különböző étrendet fogyaszt. Arra is felkérték őket, hogy nyomon kövessék és jelentsék a tüneteiket minden nap, beleértve azt is, hogy miként érezték magukat, miközben intenzív edzéseket végeztek. A vizsgálat végén arra a következtetésre jutottak, hogy a rövid távú FODMAP-csökkentés hasznos beavatkozás lehet a napi GI tünetek minimalizálására az edzéshez kapcsolódó GI-szorongással. 2016-ban a sportolók élelmezési elkerülése: FODMAP ételek a listán, ahol 910 sportolót vizsgáltak meg, hogy felmérjék az önválasztott ételek/összetevők elkerülése iránti viselkedést, hogy minimalizálják a gyomor-bélrendszeri szorongást. Azon sportolóknál, akiknek felmérései azt mutatták, hogy a magas FODMAP -ételek valóban gyomor -bél tüneteket váltottak ki, a fő bűnösöket úgy találták, hogy:

laktóz (86,5%) galaktooligoszacharidok (23,9%) fruktóz (23,0%) fruktán (6,2%) poliol (poliolok) 5,4%)

Tehát, ha valaki többször is találta magát ebben a szerencsétlen helyzetben, érdemes megfontolnia a laktóz elkerülését (biztosan), és talán kisebb mértékben más magas FODMAP ételeket, hogy segítsen Önnek a rendelkezésére. Biztonságos, élvezetes és vészhelyzeti edzés vagy verseny.

További információ a FODMAP diétákról, nézd meg a Nutrition Diva című cikket, a mi a fodmap étrend? Podcastok, Stitcher, Spotify, Google Play vagy RSS -en keresztül.

Az összes tartalom itt csak információs célokat szolgál. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját egészségügyi szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett egészségügyi szakembert minden egyes kérdéssel és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Brock Armstrong Get-Fit Guy

Brock Armstrong volt a Get-Fit Guy Podcast házigazdája 2017 és 2021 között. , NCCP és CAC triatlon edző, valamint egy TNT tanúsítvánnyal rendelkező edző. Ezenkívül a Primal Egészségügyi Edző Intézet tanácsadó testületén és a Humán Potenciál Intézet vendégkarának tagja.

Kövesse a Facebook LinkedIn Pinterest feliratkozását a get-fit podcast Spotify Google Stitcher

Kert szeretne, de rövid a hely? Íme néhány lépés, amely segít eldönteni, hogy mely típusú kis űrkertészet az Ön számára, és eljuthat a saját zöldségeinek és gyógynövényeinek termesztéséhez. Játsszon szünet Hallgassa meg, hogyan készítsen egy zöldségkertet egy kis helyen, amelyet jelenleg a Safari -ban lejátszási problémák tapasztalnak. Ha szeretné meghallgatni az audio -t, kérjük, használja a Google Chrome -t vagy a Firefoxot. Egy olyan földterület, amely végül megragadja a zöldségek bokorát, amelyek konzerválást vagy fagyasztást igényelnek. A kis udvarokkal vagy teraszokkal rendelkező városlakók nem mentesülnek a házi zöldségek és gyógynövények élvezetéből.

Kis találékonysággal valósíthatja ezt. Ha élvezi az első otthoni paradicsomát, egy kis friss bazsalikommal a gyógynövénykertéből, nemcsak büszkeséggel fog felrobbantani a saját táplálékának növelése érdekében, hanem a tested is megköszönni fogja, hogy valami friss és otthoni dolgot táplált.

A kertészeti kaland kezdetének elősegítése érdekében itt van néhány lépés annak eldöntésében, hogy mely kis űrkertészet az Ön számára:

Válassza ki az ültetvényeket

A kis kert megkezdésének első lépése az, hogy eldöntse, milyen hely áll rendelkezésre. Három fő típusú kis űrkert közül lehet választani: emelt ágy, konténer és függőleges kertek. Így különböznek egymástól:

Emelt ágykert – ha van udvarod, de nem akar ásni vagy meggondolni, az emelt ágyak jó lehetőség. Számos módon lehet felépíteni egy emelt ágykertet, mindenféle különféle anyag felhasználásával. Döntse el, mi a költségvetése, majd látogasson el a helyi otthoni és kertközpontba. Ha hasznos vagy szerszámokkal, érdemes felépíteni egy emelt ágyat. A Sunset.com-nak van néhány könnyen követhető utasítása, hogyan kell ezt megtenni. – A Homedepot.com lépésről lépésre utasításokat tartalmaz, hogyan kell ezt megtenni. kertterület.

konténerkert – Ha az emelt ágykertészet túl sok elkötelezettségnek tűnik, vagy egyszerűen nincs ilyen helye, hogy együtt dolgozzon, akkor a konténerkertészet lehet az út. Az ilyen típusú kertészkedéssel nemcsak a zöldségeket termeszti, hanem a konténereket terasz dekorként is használhatja. Számos különféle stílus és anyag közül lehet választani, amikor az edényekről van szó. A sekély gyökerekkel rendelkező zöldségek, mint például a saláta, a retek és a gyógynövények, akár 8 hüvelyk talajmélységben is növekedhetnek. A produktívabb növényeknek, például a paradicsomnak, a bokorbabnak és a töknek mélyebb és nagyobb edényekre van szükségük. Azt is meg akarja választani az anyagot, amelyből néhány alapelv követésével készül. műanyag vagy fém. Van néhány gyönyörű, nagy kerámia edény közül, amelyek közül választhat, de ha ezt a fazékot egészen a harmadik emeleti lakás erkélyéig kell elhelyeznie, érdemes újra gondolkodni.

Függőleges kert – Végül, ha valóban rövid a helyén, vagy ha a kertjét fali dekorációként akarja használni, érdemes hozzáadni néhány függőleges kertet a helyéhez. Ezeket sok újrahasznosított cikk felhasználásával lehet elkészíteni, például raklapokat, ereszcsatornákat, kávé kannákat és akár függő cipőzsákokat is. Van egy csomó példa ezekre a Pinterest kertészeti testületemen, tehát pattanjon oda, hogy inspirációt szerezzen! „folytassa ezt az utat), itt az ideje, hogy elkészítse a dolgokat. Ha nincs ilyen, fúrjon be néhány lyukat az edény alján, mielőtt a talajt hozzáadja. Amikor egy tartályt kapok, amely készen áll az ültetésre, mindig néhány papírkávé szűrőt használok, hogy lefedjem az alján található lyukakat. Ez biztosítja, hogy a talaj nem szivárog ki az aljáról, amikor az edényt mozgatják, vagy a növényeket öntözik. A talaj hozzáadása előtt egy sekély kavicsréteget is feltehet a fazék aljára. Segítségért a földrajzi terület legjobb talajának kiválasztásához. Ez az egyik lépés, amelyen határozottan konzultálnék a környék szakembereivel. A megfelelő talaj mindezt megváltoztatja abban, hogy mennyire termelékeny a kertje, ezért győződjön meg arról, hogy beszéljen valakivel, aki tudja, mi a regionális igényei az éghajlaton és a talajon.

Például, valószínűleg nem tenné Gondolj a buja zöldségkertekre az arizonai sivatagban (ahol élek), de a megfelelő talajjal és tápanyagokkal itt lehet csodálatos kerteket termeszteni! a talajból használják. Amikor a konténerkertészet cserepes keverékét választja, keresse meg a kifejezetten a konténerkertészethez készült keveréket annak biztosítása érdekében, hogy a növények egészséges gyökerei legyenek. A jó tanúsított organikus keverék a Nature Mix Container talaj. Ismét kérdezze meg a helyi óvodában a megfelelő bázis kiválasztásának irányát. Gondolj újra. A vendégszerzők, Dr. Aaron E. Carroll és Dr. Rachel C. Vreeman a mítoszot egy új könyvük kivonatában pihentetik . Aaron E. Carroll és Dr. Rachel C. Vreeman a mítoszot pihenteti a könyvükbe, ne tegye oda! -Lásd még: https://www.quickanddirtytips.com/health-fitness/mens-health/myth-men-men-have-wet-dreams#sththash.uqg88qbr.dpufguest szerzők, Dr. Aaron E. Carroll és Dr. Dr. Rachel C. Vreeman a mítoszot pihenteti a könyvükbe, ne tegye oda! -Lásd még: https://www.quickanddirtytips.com/health-fitness/mens-health/myth-men-men-have-wet-dreams#sththash.uqg8qbr.dpuf, a QDT szerkesztője, 2014. július 1. Olvassa el a

mítoszot

: A korszak alatt nem teherbe eshet. De ez soha, egyre lehetetlen. Bármikor, amikor meghallja, hogy valaki azt mondja, hogy „nem lehet teherbe esni, ha…” Gondolj magadra, hogy valaki viccel. Ha van még egy távoli esély arra, hogy egy sperma és egy tojás érintkezésbe kerül egymással, akkor terhességi lehet.