Atopijski dermatitis: Novo istraživanje može poboljšati tretman

Atopijski dermatitis: Novo istraživanje može poboljšati tretman

  • Stomatološki istraživač na Univerzitetu u Pensilvaniji primijetio je prisustvo kože lezije slične atopijskom dermatitisu tokom studije sa miševima.
  • Istraživači su otkrili da atopijski dermatitis može razviti različito nego što se prethodno mislilo.
  • Istraživači saznali su da fibroblast disgulacija doprinosi atopijskom razvoju dermatitisa putem RNA analize.
  • Ova otkrivenja još uvijek treba više istraživanja, ali ima potencijal oblikovanja razvoja novih atopijskih tretmana dermatitisa.

Novo istraživanje objavljeno u časopisu Nauka Translacionalni medicina predstavlja novi uvid u to kako se atopijski dermatitis (oglas) razvija. Studija je ispitala izgled lezija u genetski modificiranim miševima jer su lezije slične načinu na koji su oglas predstavljeni na ljudima.

Istraživači sa Univerziteta u Pensilvaniji i Univerzitet u Tennesseeu uradili su analizu RNA na modificiranim miševima i ljudskim uzorcima i pronašli neke sličnosti.

RNA ili ribonukleinska kiselina nalazi se u svim živim ćelijama. To je glasnik koji nosi upute iz DNK.

Ljudsko tijelo koristi RNA za izgradnju ćelija, odgovoriti na imunološke izazove i nositi proteine iz jednog dijela ćelije u drugu, prema Shurjo K. Sen, direktor na nacionalnom Istraživački institut za ljudske genu.

Istraživači često provode RNA analizu za proučavanje gena izražavanja. To je suštinski alat za molekularna dijagnostika, poput procjene raka i otkrivanja virusa poput HIV-a.

Korištenje RNA analize, istraživači su stvorili monoklonski tretman antitijela i vidio poboljšanje miševa.

Atopijski dermatitis Brze činjenice

Prema američkoj akademiji dermatološkog udruženja, oglas je zajednički uvjet kože koji utječe na djecu i odrasle osobe. Otprilike 1 od 10 Amerikanaca ima oglas, koji se smatra zapaljtom bolešću.

Some signs and symptoms of atopic dermatitis, which is also known as eczema, include:

  • Dry, scaly, itchy skin
  • Flushed skin
  • koža sa curenjem ili curenjem tekućine

Ova koža koža trenutno ne može biti izlečena, ali postoje neki tretmani koji mogu pomoći u kontroli težine stanja.

Pozadina studije

Kang Ko, student na stomatološkom programu Univerziteta Pennsylvanije, ispitao je upalno signalizaciju u miševima kada je primijetio nešto neobično.

Miševi ko je radio s kojim je dizajniran da im nedostaje IKKB gena odgovoran za aktiviranje NF-KB signalizacije. Prema riječima autora, NF-KB je “master upalni faktor transkripcije koji reguliše imunološkim genima.”

ko i ostali istraživači bili su iznenađeni kada su miševi razvijeni lezije, s obzirom na kako NF-KB funkcije.

“Pogođena koža je pokazala gubitak kose, zadebljanje, skaliranje, eritem ili žarišne kore sa stvaranjem prezentacije”, napisali su autori studija.

“To nam je bilo zanimljivo jer su te ulcerove izgledale kao upalni događaj, ali učinkovito smo isključili aktivnost NF-KB-a, koja bi trebala smanjiti upalu”, rekao je da je to trebalo umanjiti upale “, rekao je da je to trebalo umanjiti upale”, rekao je, “rekao je grobovi dr. Dana. “Dakle, ovo je bio paradoks.”

grobovi, koautor rada, profesor je u Penn Stomatološkoj medicini i nadgledao laboratorij Ko koristi se za istraživanje.

Ko je obavijestio dr. John Seykora, dermatologiju profesora na medicinskom fakultetu na Velelmanu univerzitetu, o nalazima. Zatim su sarađivali sa istraživačima na Univerzitetu u Tennessiju da nastave istraživanje.

Atopijska dermatitisma RNA analiza

Istraživači su odlučili sljedeći korak u učenjem zašto su bile prisutne kože uprkos miševima koje nedostaje NF-KB na miševima.

Fibroblast su ćelije koje su dio porodice vezivnog tkiva koje “pomažu u održavanju strukturnog okvira tkiva”. Kroz analizu RNA, istraživači su saznali da su fibroblasti faktorirale u razvoju lezije.

U fibroblastima bez ikkb gena, aktiviran je faktor transkripcije domena zvan CEBPB. CCL11, hemokin koji doprinosi upalom, takođe je preterano izdvojen.

Dalje, naučnici su usporedili analizu RNA na analizu u ljudskim uzorcima i pronašli slične rezultate. Autori pišu da RNA analiza sugerira “potencijalnu ulogu ovih ćelija u patogenezi zapaljivih poremećaja kože”.

“Radili smo mehanizam u mišem, a zatim pokazali da je mnogo toga primijenio i u ljudskom tkivu”, rekao je Seykora.

Potencijal za nove tretmane

Ova studija pruža uvid u razvoj oglasa, ali također ima potencijal za dovođenje novih tretmana.

Istraživači su koristili monoklonski tretman antitijela koji su ciljali CCL11 u dvonedeljnim miševima, koji je smanjio odgovor upale.

“Ova studija naglašava prethodno nepriznata molekularna staza u ćelijama kože koja može dovesti do imunološkog odgovora TH2 u koži”, rekao je dr. Adam Mamelak danas u intervjuu https://harmoniqhealth.com/ba/hypertea/ sa medicinskim vestima danas.

Mamelak je odbor certificirani dermatolog i vlasnik Austin Mohs hirurškog centra u Austinu, Teksas.

Napomenuo je kako je disgulacija u fibroblastom stanice regrutovala upalne ćelije. “To je uočeno u laboratoriji i u mišu i ljudskim modelima za atopijski dermatitis. Nadalje, inhibiranje CCL11 u modelu miša uspio je smanjiti vrstu upale viđenog u oglasu “, rekao je Mamelak.

“Kako nastavljamo otkinuti uzstci i mehanizam djelovanja atopijskog ekcema i potraga za boljim tretmanima, ovi istražitelji su nam skrenuli na našu pažnju na prethodno nepriznati komad slagalice”, rekao je Mamelak. “CCL11 može poslužiti da postane drugi cilj za drogu i terapije dizajnirane za liječenje i liječenje atopijskog dermatitisa.”

Dr. Geeta Yadav, certificirani odbor i osnivač kožnih nauka Dermatologije u Torontu, Kanada, također su razgovarali sa MNT-om.

“U ovoj studiji, miševi koji su imali specifičnu brisanje gena – IKKB – bili su skloni atopijskom dermatitisu uprkos kontroli za faktore okoliša”, rekao je Yadav. “Ovaj novi podaci koji prikazuju ulogu CCL11 u oglasu mogu biti i važan put u razvoju novih tretmana za oglas.”

“Primijetili su da blokiranje CCL11 smanjilo imunološke odgovore povezane sa atopijskim dermatitisom … i zato bi u budućnosti mogao biti još jedan terapijski cilj za oglas”, rekao je Yadav.

  • atopijski dermatitis / ekcem

Contents