И в случая на Диниколанто това отговаря на неговия разказ.

И в случая на Диниколанто това отговаря на неговия разказ.

Изследователите отбелязаха, че когато плъховете са имали достъп до захар, те прекалено са влязоли в него. Когато бяха ограничени от захарта в продължение на 36 часа, плъховете показаха „тревожно“ поведение, което изследователите отбелязаха, че съответства на тревожността на изтеглянето на наркотици.

или може би плъховете са били разтревожени, защото източникът на храна е отстранен ??

Интересното е, че когато плъховете се оставят да имат достъп до захар, когато пожелаят, не се наблюдава хапване и тревожност, наблюдавани в това проучване.

Интуитивно хранене на плъхове!

Какво ще кажете за времето?

В интервю за 2015 г. Ди Никотантино каза: „“ Получавате това интензивно освобождаване на допамин при остро поглъщане на захар. След като хронично го консумирате, тези допаминови рецептори започват да се регулират-има по-малко от тях и те са по-малко отзивчиви “, каза той. „Това може да доведе до симптоми, подобни на ADHD… но това може да доведе и до леко състояние на депресия, защото знаем, че допаминът е този награден невротрансмитер.“

това, което диникотантино казва вярно? Ако с течение на времето ядем достатъчно захар, по същество ставаме по-толерантни към нея, което води до симптоми и депресия, подобни на ADHD, защото нашите допаминови рецептори се развиват твърде високо от толерантност?

Това е доста точно изобразяване на това как наркотици като хероин и кокаин отвличат мозъка, като причиняват „смесване“ от сортове между „искам“ и „нужда“. Лекарствата заливат мозъка с толкова много допамин, толкова бързо, че мозъкът се претоварва. След това той намалява допаминовите рецептори и/или произвежда по -малко допамин в резултат на това, за да се контролира скокът, според това писмо за психично здраве в Харвард. Но това всъщност се случва и със захарта?

Няма доказателства, че това е така при хората или гризачите. Поне, не начинът, по който го прави. Но след това отново, усуканите доказателства създават по-завладяваща тактика за плашене, нали? И в случая на Диниколантио това отговаря на неговия разказ.

Изследванията зад изтеглянето на захар

Хората спорят с мен онлайн за доказателства за симптоми на „оттегляне“ от захарта като индикация, че това е наистина пристрастяващо. Ето проучването за 2012 г., което цитират, достатъчно смешно от същите автори като подобни по -горе с ограничение и рефериране на храна. Този път изследователите отбелязват, че плъховете имат симптоми на оттегляне на опиати, когато глюкозата е била задържана. След това те инжектират плъхове с налоксон, лекарство, което блокира ефектите на опиоидите, докато плъховете ядат захарта. Отново плъховете имаха симптоми на оттегляне.

Това доказва ли, че захарта е пристрастяваща? Не точно.

рядко ядем захар изолирано или в рамките на ограниченията, наблюдавани в контролираните експерименти по -горе. Никой не ни гладува в клетка и след това ни храни 25% разтвор на захар, след което отново ни гладува, след което ни инжектира с налоксон. Също така, ние не сме гризачи. Имаме екологични, физически и емоционални състояния, които плъховете не го правят. Всички тези неща могат да повлияят на екстраполацията на резултатите от изследването за нас и всъщност същите резултати не са възпроизведени при хората.

Така че, докато някои хора може да се чувстват така, сякаш са пристрастени към захарта, това може да не е истинска зависимост.

Захарта не е пристрастяващ

DSM-5 Диагностично и статистическо ръководство), характеризира пристрастяването от няколко неща: симптоми на изтегляне; толерантност; рискова употреба, което означава употреба въпреки отрицателните резултати/увреждане на физическото и психическото здраве; нарушен контрол; социални проблеми.

Ако захарта беше пристрастяваща, хората щяха да отидат направо за царевичния сироп веднага от бутилката. Но те не са,

и автоматично да приемем, че захарта е пристрастяваща, защото ядем твърде много от нея, пренебрегва факта, че изборът ни за храна е много по -сложен от този.

Хората ядат по много различни причини и определено някои хора имат по -голямо предпочитание към сладкиши от други. Така че, ако сте от тези хора. Може да сте по -податливи на преяждане на сладкиши. И по каквато и да е причина – било то предпочитание, проблеми с контрола на импулсивността, емоции или достъпност, преяждането на сладкиши през цялото време може да се чувства така, сякаш е пристрастяване. Чувам те: наистина може. По някакъв начин дори няма значение толкова много, ако захарта и преяждането като цяло се класират като „зависимости“. Ако смятате, че сте пристрастени, тогава тези чувства и тези поведения са много реални за вас.

Когато някой ми каже, че е „пристрастен към захарта“ или към каквато и да е храна, разбирам, че те вербализират истинските си чувства към техния опит. Уважавам това и вместо да ги преподавам за съмнителното съществуване на пристрастяването към захар, им помагам да разберат какво стои зад тези чувства и избори.

Нещото, което възразявам, е това, което правят диниколантино и други: превръщайки концепцията за „пристрастяване към захар“ в нещо, за да се постигне дневния си ред. Използване на страх и фалшив разказ, за да подтикне хората да променят поведението си. Проучванията, за които се отнасят при опитите за доказване на пристрастяващите качества на захарта, са повече от недостатъчни, те са смущаващи.

Тази статия за 2016 г., публикувана в Европейското списание за хранене, обобщава състоянието на науката за захарта и пристрастяването точно сега:

„Като се има предвид множеството взаимодействащи фактори, които увеличават риска от хранителни разстройства и затлъстяване, ние твърдим, че подкрепата на пристрастяването към захарта като основен причинно -следствен механизъм за увеличаване на теглото представлява изключително тесен възглед, който не успява да улови сложността на тези условия, и един, който може да възпрепятства по -координирани и подходящи отговори. Освен това, макар да има належаща необходимост от справяне с тези важни притеснения, ние твърдим, че е опасно да се направи силни заключения относно валидността на пристрастяването към захарта въз основа на настоящите доказателства. “

се съгласи.

Актуализация: Black Oxygen Organics се е затворила, в сила от ноември 2021 г. Оказва се, те може да са продавали мръсотия, които са замърсени с токсични тежки метали. Ако четете това и мислите да закупите мръсотия на фулвинова киселина чрез други канали, моля, преразгледайте.

Исканията за преглед на Фулвинова киселина – по -специално черен кислород – се търкаляха в моите DMS и коментари, така че тук всички отивате.

Важно е винаги да проверявате компаниите, които продават тези „чудотворни“ вещества, защото това може да ви каже цял дявол много за легитимността на прищявката.

По този начин слязох по наистина луда заешка дупка с черни кислородни органични вещества. Като, уау.

По -специално, има някои очевидно много лековерни продавачи на органични вещества с черен кислород – продават продукта на някои еднакво лековерни клиенти – в социалните медии.

Сериозно, какво?

;

Още по -лошото е, че има публикации за това как този продукт помага на хората „детоксикация“ от травма. Не можах да държа огъня си там, коментирах как това е опасно и неподходящо. Те отговориха, като коментираха, че техният продукт е просто „един инструмент“, който да помогне на хората да се справят с травмата.

хм, не.

Това, което също е проблем, е, че тази буквална мръсотия се популяризира за деца. Вкарването на деца в това – или всяка „детокс“ добавка – е изключително заблудено и ужасно. Това са деца, които отглеждат неразбиране и недоверие на телата си, което не е добро.

Има някои хора на Reddit, които казват, че черният кислород Organics получава мръсотията си от депо тук в Онтарио, което може или не може да бъде правилно. Кой знае.

Всъщност Health Canada издаде припомняне на продуктите на черния кислород Organics през септември 2021 г. поради „потенциални рискове за здравето“, особено за деца и бременни жени.

Така че, ако давате Boo на децата си, моля, спрете.

Какво е фулвинова киселина?

Фулвинова киселина е страничен продукт на разлагане на растенията. и се намира в мръсотия и торф (а също и канализация).

Shilajit е основният биоактивен във фулвинова киселина и се използва надникнете в този уеб сайт от векове в аюрведичната медицина. Това е същият тип лекарства, който ни казва, че хората с горещи темпераменти трябва да стоят далеч от пикантни храни.

Сигурен съм, че някои аюрведични лекарства са ефективни, но репутацията на Аюрведа не е такава, която е научна, ако знаете какво имам предвид.

Фулвинова киселина се продава в форма на течност, прах или хапче. Продуктът на Black Oxygen Organics е прах, който е 110 долара за 125 грама торбичка или 40 хапчета.

претенции за фулвинова киселина.

Има някои сериозни твърдения за това, че се заобикалят фулвинова киселина и много от тях изглеждат твърде добри, за да са верни. Всъщност много от тях са направо нелепи. И FYI: Когато някой започне да говори за кандида, знам, че вероятно са пълни с ш*т.

Това е дявол от много страх, който се забърква за един пост. Този човек няма абсолютно никаква представа за какво говорят или как функционира човешкото тяло.

Очевидно черните кислородни органични вещества могат да се използват в накисване на крак, който детоксикира вас и вашата травма, а също така да ви обезвреди.

Не можете да накиснете краката си в нищо и да детоксикирате някоя част от вас (с изключение на може би вонящите ви крака). И все пак има много публикации като този по -долу, твърдейки друго.

Това е действителен пост, който някой е поставил за опита си с черно кислород. Мислят ли, че всъщност ще видят паразити, които излизат от краката си ??

Постът е луд. Коментарите? Весело.

Според някои от постовете, които съм виждал, черният кислород Organics Dirt може да „излекува“ диабет, да ви избави от паразитите, които изглежда, че всички смятат, че имат в момента (и вероятно не го правят), почистете тялото си, Излекувайте токсичността на плесен, оправете травмата си, подобрете здравето на червата си, успокоявате стреса си, прекратявате хроничната си умора, помогнете за предотвратяване на болестта на Алцхаймер, лекува аутизъм, фибромиалгия и рани.

и това дори не е изчерпателен списък, въпреки че се изчерпвам четенето му … защото е пълен маларке.

Ето списъка с претенции от уебсайта на Black Oxygen Organics.

Помага за балансиране на хормоните? Увеличава метаболизма? Подобрява паметта, мозъчната функция и настроението? Здраве на сърцето? Регенерира клетките? Репопулира червата флора? Най -мощният електролит съществува?

Искам да видя действителната наука-добра, солидна, партньорска рецензия, в реномиран журнал, Doed-on-Humans Science-да подкрепя някое от тези твърдения. Защото доколкото знам, няма такива. Човешката физиология не се движи с нито едно от тях.

Изглежда също, че някои продавачи на бу -(като този, който е написал един от постовете по -горе), насърчават твърдението, че можем да станем „токсични и кисели“ от яденето на грешни храни. Това е нелепо и ако наистина сте „кисели“, имате нужда от болница, а не черна мръсотия.

Метаболитната ацидоза е сериозен проблем, който не се случва, защото някой яде твърде много хамбургери на Макдоналдс и недостатъчно салати. Това е най -вече резултат от медицински спешни случаи като бъбречна недостатъчност или диабетна кетоацидоза.

Така че следващия път, когато някой ви каже, че трябва да сте на „алкална“ диета, знайте, че това е индикация, че те нямат представа как работи човешкото тяло… и че не трябва да слушате нищо, което казват.

(Прочетете моя преглед на алкалната диета, тук)

мръсотията на фулвинова киселина не може да излекува нелечими заболявания и състояния и да се предположи, че това е неуважително и неподходящо, да не говорим за опасно.

мръсотията на фулвинова киселина не може да помогне при травма и да се предполага, че това е невероятно опасно и опортюнистично.

и що се отнася до паразитите и мухъл, това са заболявания, че културата на уелнес е напълно преуморена и използвана за продажба на продукти, които са безполезни … нещо като фулвинова киселина.

Споменах ли, че Black Oxygen Organics ни казва, че можем да спрем да губим време & amp; Пари за добавки, които не работят! “

Фулвинова киселина и изследване на органичните организации с черен кислород.

Изследванията около Фулвинова киселина са направени най -вече при риба и плъхове. Като се има предвид, че ние не сме нито едно от тези неща, използването на тези проучвания за „доказване“ на някое от твърденията за тази съставка е изключително проблематично и непосилно.

Въпреки това съм свикнал с това, тъй като виждам такива неща много с MLMS. Една компания ще каже, че техният продукт има всякакви „научни изследвания“, доказващи нейната ефикасност, но междувременно изследванията се правят при животни или в лабораторни ястия и/или са на десетилетия и/или са лошо направени.

и също толкова, колкото този преглед на проучванията за 2018 г. установи, че проучванията на животни имат някои положителни резултати с фулвинова киселина, той също така призна, че някои проучвания са показали отрицателни ефекти от това съединение, особено при причиняване на окислително увреждане на клетките.

Човешките изследвания около Фулвинова киселина не са точно завладяващи.

Малко проучване от 2003 г. в някакво списание, наречено „Древна наука за живота“, установи, че Shilajit понижава триглицеридите и издига HDL холестерол. За съжаление, действителният документ не очертава спецификата на диетата или действителните числа. Това е това.

плюс, минаха почти 20 години от публикуването му. Мисля, че ако Фулвинова киселина беше чудесна за кръвните липиди, досега щяхме да го разберем.

Преглед на изследванията от 2018 г. в списанието за изследване на диабета изглежда свързва фулвинова киселина с намалено възпаление (но след това противодейства на този раздел от доклада с такъв, който очертава способността на Фулвинова киселина да бъде и възпалителна), подобрен имунен отговор (Но отново, противодейства на това с пагубните ефекти на Фулвинова киселина върху имунния отговор) и здравето на червата (ако смятате плъхове и шаран за равни на хората).

Въпреки че има заглавие, което звучи много положително („терапевтичен потенциал на фулвинова киселина при хронични възпалителни заболявания и диабет“!), Горното проучване не открива нищо особено забележително за потенциала на Фулвинова киселина за нищо … особено при хората.

Има много „може да направи X“ и „няма директни доказателства, които да докажат y“ и „потенциален терапевтичен потенциал.“ Благодаря, ще предам.

Долната линия е, че Фулвинова киселина е мръсотия, която хората ядат, накисват краката си, душаха, хранят се на децата си и продават чрез MLM. Твърденията около него са абсолютна шега в сравнение с доказателствата, които трябва да ги подкрепим, което всъщност няма.

Сайтът за органични вещества Black Oxygen има някои „научни изследвания“, за които изглежда, че компанията смята, че потвърждава полезността на тази добавка.

Първият документ е преглед на изследванията на 38 страници, което, разбира се, чета подробно.

Е, по -скоро погледнах всяка от 120 цитати срещу това, което се опитват да потвърдят, защото там са добрите неща. Добре дошли.

Някои от тях са невероятно без значение, като #118:

Pillai, K.C., & amp; Матю, Е. (1976). Плутоний във водната среда: неговото поведение, разпространение и значение. В трансурански нуклид в околната среда (стр. 25-45). Продължаване на симпозиума, Международна агенция за атомна енергия, Виена.

Струва ми се, че компанията използва това и други цитати, за да докаже, че тъй като Фулвинова киселина има афинитет към плутоний и други радиоактивни елементи в природата, че може да „детоксикира“ вредни вещества от клетките.

Това е толкова огромен скок, дори не мога. Но след това, което видях, това за съжаление не ме шокира.

Някои от препратките са от документи, стари като 1926 г., а по -голямата част са от 60 -те, 70 -те и 80 -те, като изобщо никой не пропуска 21 век. Това е червено знаме.

Казвал съм го милион пъти и ще го кажа отново … Ако съставка/добавка/диета/каквото и да е толкова невероятно и невероятно, ще има скорошни, рецензирани изследвания с възпроизводими резултати, В „Хората“, публикувани в реномирани списания, за да се докаже това.

Самият документ изглежда древен и изглежда, че черпи от учебници (жизненоважни електролити-Backer, W.E. (1973) Geochimica et Cosmochimica Acta, 37, 269-281), случайни изречения (същото време-Гренландия, D.J., (1965).

Contents